Gå direkt till innehåll Gå direkt till menyn

Vad är Idea Boost?

Idea Boost är Go Business-programmet för dig som har ett ännu inte startat ditt företag och är i ett utforskande stadie. Har du kanske drivit UF-företag och är nyfiken på nästa steg? Eller du kanske har världens bästa idé men behöver finslipa detaljerna innan du kickar igång? Eller så känner du dig helt säker på att du vill driva företag men inte inom vad… Då är Idea Boost perfekt!

Programmet består av digitala träffar som pågår terminsvis där du har möjligheten att utveckla din idé tillsammans med andra kreativa människor. Du behöver inte tänka på att ha startat upp ett företag, det kommer isåfall i ett senare skede.

Du utför arbetet – vi bidrar med ny kunskap, Go Business community och massor av pepp. Allt sker digitalt och du kan delta oavsett var i Norrbotten eller Västerbotten Sverige du bor.

För vem?

Go Business finns till för dig som vill leva på din passion här, i norra Sverige, och som vill utvecklas som entreprenör. Idea Boost riktar sig till dig mellan 18-30 år som vill framåt med sin idé, och som har din bas i Norrbotten eller Västerbotten.

Vad ingår i erbjudandet?

I Idea boost-erbjudandet ingår:

 • En workshop-serie på fem delar
 • Avstämningar med en affärsutvecklare
 • tillgång till ett bjussigt Go Business Community med nuvarande och tidigare deltagare i programmen och våra partners från näringslivet.

Vad kostar det?

Du investerar med din egen tid och ditt engagemang. Programmet är således kostnadsfritt för dig som deltar och vi förväntar oss att du deltar på samtliga träffar.

Programmet är finansierat av Europeiska regionala utvecklingsfonden, Piteå Science Park, Region Norrbotten, Region Västerbotten, Sparbanken Nord, Luleå kommun, Piteå kommun, Skellefteå kommun, Boden Business Park, Övertorneå kommun, Jokkmokks kommun, Vilhelmina kommun och Kalix kommun.

Program hösten 2024

Go Talk – 25 September

Att prata om din idé är första steget till att den blir på riktigt. I detta steg lär vi känna varandra och reflekterar över vårt nuläge, vision och hjälps åt att definiera våra idéer.

Go Engage – 26 September

Vi ser oss omkring och ställer oss frågor som: vilka är mina målgrupper? Vem är min drömkund? Varför bör de vara intresserad av min idé? Vilka är mina mål? Vad behöver jag för att komma igång?

Go Crazy – 2 Oktober

Hur gör du din idé lite mer galen? I detta steg lägger vi på ett lager på din ide, pratar om att våga vara unik och hur de farliga idéerna kan vara de bästa!

Go Explore – 3 Oktober

Att skapa sig ett kontaktnät och hitta nya kunder kan kännas som ett stort steg – men också en stor trygghet när det väl är på plats! Denna träff utforskar vi kontaktytor och hur vi kan göra det enklare för våra framtida kunder att köpa våra tjänster.

Go Ahead – 10 Oktober

Hur går det egentligen till när man startar företag? vad behöver jag ha koll på och vilka fallgropar finns? Vi avslutar dagen med att lära oss mer om att projektleda oss själva

 

Ansök till Idea Boost

Ge dig själv och din idé den bästa möjliga förutsättningar för att lyckas – sök till Go Business Idea Boost-program

Ansök till Go Business Idea Boost

Tid och plats

Eftersom att våra program är helt digitala så kan du delta oavsett var i Norrbotten eller Västerbotten du bor. Härligt va?
Vi använder oss av videoverktygen Zoom för de digitala mötena samt lärplattformen Learnifier för att göra det digitala så smidigt som möjligt.

Alla träffar är mellan 16.00 – 18.00

Logga in på Go Business Learnifier (Öppnas i ett nytt fönster)

Ansök redan nu

Det kostar ingenting att delta i Go Business program. Antagning sker löpande så sök nu!

Ansök till Go Business idea boost

500

Sedan starten har vi stöttar över 500 entreprenörer.

Mer om Go Business

4 av 5

4 av 5 fortsätter driva företag efter inkubatorprogrammet.

Mer om Go Business entreprenörer

91 %

91 % skulle rekommendera andra att delta i Go Business.

Mer om Go Business program

Nyheter och evenemang

 • 06/11/2024

  Evenemang

  Är du nyfiken på Go Business program?

 • 06/20/2024

  Nyhet

  Fyra snabba tips från Fanny Mosesson, Trickle

 • 05/02/2024

  Evenemang

  Go Business Mindset: Fiberkomposit, glasfiber och… sång?

  Digitalt via Zoom
 • 05/23/2024

  Nyhet

  Lär känna våra entreprenörer – Anna Svanljung, Brandifie

 • 05/22/2024

  Nyhet

  Lär känna våra entreprenörer – Bright ID

Våra finansiärer och partners