Hangout

Vad är Hangout?

Hangout är Go Business program för dig som har ett nystartat företag som ska kickas igång, eller en mindre business vid sidan av studier eller jobb som du vill utveckla vidare. I Hangout får du möjlighet att utforska din företagsidé vidare, lära dig mer om kreativt entreprenörskap och bli del av en engagerad gemenskap med andra nyblivna företagare.

För vem?

Hangout finns till för dig som vill leva på din passion här, i norra Sverige. Du har idén, sakkunskapen och drivet, vi hjälper dig att bli entreprenör.

Hur funkar det? Kostar det något?

Du utför arbetet – vi bidrar med ny kunskap, inspiration och Go Business Community. Allting sker helt online och du kan delta oavsett var i norra Sverige du befinner dig. Du investerar med din egen tid, i övrigt är programmet finansierat av EU – Europeiska regionala utvecklingsfonden, Region Norrbotten, Sparbanken Nord, Luleå kommun, Piteå kommun och Skellefteå kommun, och därmed kostnadsfritt för dig som deltar.

Vad ingår i erbjudandet?

I Hangout-erbjudandet ingår

  • en digital föreläsning- och workshopserie i fyra delar
  • ett coachsamtal med din innovationsledare
  • tillgång till ett bjussigt Go Business Community med nuvarande och tidigare deltagare i programmen och våra partners från näringslivet
  • fikaträffar online.

När startar vi?

Sista ansökan till höstens program är den 6 september 2020, men du kan ansöka redan nu. Vi försöker ge besked löpande på om du kommit in eller inte. Programmet startar den 22 september.

Hangout-föreläsningar hösten 2020

22 september – Go In
Ta sikte på visionen. Hur långt har du nått med din affärsidé? Har du koll på var du ska, och framförallt hur du kan sätta en plan för att ta dig dit du vill?

24 september – Go Fika
Upplev ditt första GO-fika, ett digitalt community där vi delar med oss av erfarenheter och utmaningar. Varje vecka har vi ett nytt tema som vi diskuterar. Onlinefika med mycket pepp!

13 oktober – Go Structured
Vi skapar ordning och reda. Hur gör man egentligen en budget och vad bör finnas med i den? Hur mycket kostar det att ha lön och hur kan du strukturera ditt löpande ekonomiarbete?

3 november – Go Brand
Hur bygger du ett varumärke som sticker ut? Lär känna din marknad och utforska din målgrupp. Vilka är dina kunder och hur når du dem på bästa sätt?

24 november – Go Out
Lär dig sammanfatta och presentera din företagsidé på ett säljande sätt. Dags att pitcha!

Tid och plats

Föreläsningarna hålls kl. 09.00–11.00 och livestreamas via videoverktyget Zoom. Du deltar online och kan befinna dig var som helst i norra Sverige.

Med Go Fika – vårt härliga community där du får möjlighet att utbyta erfarenheter, utmaningar och pepp med de andra entreprenörernaträffas online varje torsdag kl 14.30.  Även här använder vi videoverktyget Zoom.

I dessa tider följer vi såklart myndigheternas rekommendationer och gör allt vi kan för att skapa goda förutsättningar för alla att delta på ett tryggt och bra sätt.

Ansök till Hangout

Vi är nyfikna på din idé, och hoppas att Hangout känns som något för dig. Antagning sker två gånger per år inför varje terminsstart, och det kostar ingenting att delta.

Sista ansökningsdagen för hösten är den 6 september 2020.

Ansök till Hangout!