Inkubator

Vad är Inkubator?

Inkubator är Go Business program för dig som är entreprenör och är redo att satsa fullt ut på ditt företagande. Du har kommit en bit redan och börjat lära känna din marknad. Dessutom har du förstått att det inte bara krävs vilja utan också rutiner, tid och uthållighet för att få effekt.

I inkubatorn jobbar du djupgående med ditt entreprenörskap och får verktygen för att kunna växla upp arbetet med att ta företaget framåt och nå dina affärsmål. Du utvecklas tillsammans med andra engagerade företagare och med stöd av Go Business innovationsledare. Du får lära dig om affärsutveckling och idégenerering, effektiva verktyg för att utveckla din business och coachning kring hur du kan nå dina mål och visioner.

  • Sedan 2008 har vi hjälpt över 300 entreprenörer på sina företagsresor.
  • 4 av 5 fortsätter driva företag.
  • 91% skulle rekommendera en företagarkontakt att delta i inkubatorprogrammet.

För vem?

Inkubator riktar sig till dig som driver eget företag och vill framåt. Go Business finns till för dig som vill leva på din passion här, i norra Sverige, och som vill utvecklas som entreprenör. Du har idéerna, sakkunskapen och drivet, vi hjälper dig att växla upp, stärka din affär, utöka ditt nätverk och hitta vägar framåt.

Vad ingår i erbjudandet?

Du utför arbetet – vi bidrar med coachning, effektiva verktyg för affärsutveckling, nätverk, kontorsplats och inspiration. I Inkubatorprogrammet ingår

  • en digital föreläsning- och workshopserie
  • regelbundna coachsamtal och affärsutveckling med din affärscoach
  • inbjudningar till nätverksträffar och föreläsningar
  • fikaträffar online tillsammans med Hangout-gänget
  • tillgång till kontorsplatser i våra kreativa miljöer i Piteå Science Park, Luleå Science Park och The Great Northern i Skellefteå
  • ett bjussigt community med nuvarande och tidigare Go Business-deltagare och våra partners från näringslivet som inspirerar och samarbetar

Räkna också med inbjudningar till många andra spännande events och extraföreläsningar!

Hur funkar det? Kostar det något?

Du investerar med din egen tid, i övrigt är programmet finansierat av EU – Europeiska regionala utvecklingsfonden, Region Norrbotten, Sparbanken Nord, Luleå kommun, Piteå kommun och Skellefteå kommun, och därmed kostnadsfritt för dig som deltar.

När startar vi?

Sista ansökan till höstens program är den 29 augusti 2021 –  men du kan ansöka redan idag. Programmet startar med kick off den 14 september 2021. Läs mer om datumen för terminen i programmet nedan.

Inkubatorprogrammet hösten 2021

14 september – Go In
Kick-off – Nu kör vi! Lär känna gruppen och inspireras av en erfaren entreprenörs historia. Du får kicka igång din resa genom att kartlägga ditt nuläge, ta sikte på visionen och sätta en handlingsplan för terminen – allt för att nå dina mål. Digital halvdag med Go Business-teamet och en extern föreläsare.

28 september  – Go Brand
Bygg din business så att den sticker ut och tilltalar marknaden. Fördjupa dig i ditt vad, hur och varför. Hur formulerar du ditt erbjudande för att väcka målgruppens intresse? Vad är det som gör dig unik? Vilka är kunderna och hur kan du få dem att välja just ditt företag? Digital halvdag.

19 oktober – Go Forward
Bli köpbar! Hur gör du det lätt för kunden att köpa, och hur tjänar du pengar på det du gör? Vi djupdyker i paketering, prissättning och intäktsmodeller – och du får arbeta fram det bästa upplägget för just din business. Digital heldagsworkshop med Go Business-teamet och en extern föreläsare.

9 november – Go Sales
Dags att ta tag i ditt sälj och din marknadsföring. Hur säljer du dina produkter/tjänster? Vilka är dina viktigaste säljargument? Hur når du ut till nya kunder? Vilka är dina försäljningskanaler? Ta del av tips och tricks för att boosta din försäljning. Digital halvdag.

30 november – Go Pitch
Sälj dig själv med självförtroende! Hur fångar du kundens intresse och hur presenterar du dig själv och det du gör på ett engagerande sätt? Lär dig hur du lägger upp en pitch, argumenterar för din sak och presenterar med finess. Digital heldagsworkshop tillsammans med Go Business-teamet och en retorikexpert.

14 december – Level Up
Nu ska du få presentera ditt företag och dela med dig av en utmaning som du just nu står inför för en extern expertpanel. Du får värdefull feedback på din utmaning och får se ditt företagande med nya ögon. Expertpanelen vägleder dig i hur du kan ta nästa steg för att uppnå dina visioner och skapa långsiktig lönsamhet. Digital heldag med extern expertpanel.

 

Tid och plats

Du kan delta i inkubatorprogrammet oavsett var i norra Västerbotten och Norrbotten som du bor. Vi använder oss av videoverktyget Zoom samt lärplattformen Learnifier för att du ska kunna delta oavsett var du befinner dig. Go Fika-träffarna kör vi helt online, varje torsdag kl. 14.30. Även här använder vi videoverktyget Zoom.

Ansök till inkubatorn

Det kostar ingenting att delta i Go Business inkubatorprogram. Antagning sker två gånger per år inför varje terminsstart, och vi har plats för totalt 15 företag per termin. Sista ansökningsdagen för hösten är den 29 augusti 2021.

Ansök till Go Business inkubator