Inkubator

Go Business inkubatorprogram är till för dig som är redo att satsa fullt ut på ditt företagande och vill kunna leva på dina idéer. Du har kommit en bit redan och börjat lära känna din marknad. Dessutom har du förstått att det inte bara krävs vilja utan också rutiner, tid och uthållighet för att få effekt.

I inkubatorn jobbar du djupgående med ditt entreprenörskap och får verktygen för att kunna växla upp arbetet med att ta företaget framåt och nå dina affärsmål. Du utvecklas tillsammans med andra engagerade företagare och med stöd av Go Business innovationsledare.

Deltagarna i inkubatorn träffas för heldagsworkshops sex gånger per termin, varav två kan ske online via videoverktyget Zoom. Under dessa dagar arbetar vi tillsammans med att utveckla företagens idéer och varumärken. Du både ger och får feedback från de andra deltagarna och har stora möjligheter att påverka vilka områden vi ska lägga fokus på.

Mellan träffarna får du individuella coachningssamtal med din innovationsledare och möjlighet att vara med på veckovisa fikaträffar i Luleå, Piteå eller Skellefteå där vi stämmer av nuläget. Här deltar också Hangout-gänget.

Som inkubatorföretag har du terminsvis tillgång till kontorsplatser i våra kreativa miljöer i Piteå Science Park, Luleå Science Park och The Great Northern i Skellefteå. Du blir en del Go Business-nätverket där både nuvarande företag, tidigare deltagare och våra partners från näringslivet inspirerar varandra och hittar samarbeten.

Vi kan också erbjuda extra stödresurser till dig som behöver kompetensutveckling eller andra investeringar i ditt företag för att ta det till nästa nivå.

Inkubatorprogrammet hösten 2019:

17 september – Go In
Workshop om grunderna i ditt varumärke. Vad är ditt syfte, ditt unika sätt och vilket avtryck vill du lämna?

1 oktober – Go Brand
Digital workshop om ditt varumärkes personlighet. Vad utmärker dig och hur vill du upplevas?

22 oktober – Go Market
Workshop om målgruppsprofil och marknadskommunikation. Vem finns du till för, vad behöver de och hur når du dem?

12 november – Go Innovative
Digital workshop om idéutveckling. Hur kan du tänka kreativt och innovera din affärsidé och ditt erbjudande?

26 november – Go Pitch
Workshop om presentationsteknik och pitch. Hur beskriver du och säljer in ditt företag med självförtroende?

10 december – Level Up
Presentationsdag med feedback från en extern expertpanel, där du får se dig själv, din marknad och ditt företagande med nya ögon. Du får uppmuntran och vägledning i hur du tar nya chanser, vidareutvecklar ditt koncept och skapar mer tillväxt i företaget. En riktig boost helt enkelt!

Level Up är också det avslutande momentet för entreprenörer som lämnar inkubatorn.

Tid och plats
Du kan delta i inkubatorprogrammet oavsett om du bor i Luleå, Piteå, Skellefteå, Överkalix, Boden, Älvsbyn, Kiruna, Gällivare, Övertorneå, Pajala, Kalix, Haparanda, Jokkmokk, Lycksele, Malå, Norsjö eller Sorsele. Du behöver kunna vara på plats på våra olika Go Business-noder vid datumen ovan, resten löser vi online om det behövs.

Under workshopdagarna arbetar vi tillsammans kl 9.00-16.00 Restid tillkommer. Go fika-träffarna sker offline i Luleå på torsdagar kl 9.00, i Piteå på fredagar kl 9.00 och online på torsdagar kl 10.30 via Zoom. Tiderna i Skellefteå meddelas snart.

Ansökan
Det kostar ingenting att delta i inkubatorprogrammet. Antagning sker två gånger per år inför varje terminsstart. Vi har plats för totalt 15 företag per termin. Sista ansökningsdagen för hösten är den 6 september 2019.

Ansök här!