Gå direkt till innehåll Gå direkt till menyn

30 mars 2023, Nyheter

Lär känna våra entreprenörer – Klimpjäll Invest

Lär känna våra entreprenörer – Klimpfjäll Invest

Embla Yngve i Vilhelmina driver Toppstugan Klimpgubben i Klimpfjäll. Embla deltar i vårens inkubatorprogram.

Vad fick dig att vilja starta företag?

Det började som en vision om att kunna försörja mig i fjällmiljö med närhet till naturen och samtidigt arbeta med sånt jag tycker är roligt. Att kunna satsa på mina idéer och få jobba för min egen skull fick mig att ta klivet in i mitt företag.

Beskriv med en mening vad ditt företag erbjuder.

God mat och fantastiskt utsikt i toppstugan Klimpgubben, coaching i skidbacken och guidade upplevelser i fjällnatur året runt.

Vilken problem/utmaning vill du lösa för dina kunder?

Klimpfjällsområdet är i behov av fler utflyktsmål, familjevänliga utmaningar och äventyr. Restaurangen i toppstugan, skid- och snowboardskola och guidade upplevelser på fjället ämnar engagera lokalbor och bidra till en levande fjällturism.

Om du tar i från tårna, vad är ditt drömuppdrag eller din drömkund?

Min vision är att året runt kunna hålla igång fjällturismen med evenemang, god mat i toppstugan, guidningar och skräddarsydda upplevelser för både privatpersoner och företag.

Vad är ditt företags varför, hur gör idén världen lite bättre?

Toppstugan och verksamheten runtikring entusiasmerar både lokalbor och turister till att komma ut på fler aktiviteter och skapa nya upplevelser. Det blir fler arbetstillfällen för lokalbefolkningen och evenemang att se fram emot i Klimpfjäll samtidigt som det bidrar till fjällturismen och för samman människor med liknande intressen och hobbys.

Foto: Hannele Bång

Fler liknande nyheter

Visa allt aktuellt

2023-03-06

Tips på hur du bygger ett starkt varumärke

Go Brand! Ricki Rebecka Petrini bjuder på tips hur du kan stärka ditt varumärke.

2023-02-15

Lista: Här är de 17 företagen som antagits till Go Business Inkubator

Nu är det klart vilka företag som har antagits till Go Business inkubatorprogram våren 2023. Det är 17 företag med kreativa och nytänkande affärsidéer från Norrbotten och Västerbotten som valts ut.

2023-02-02

Idea Boost ska stötta unga att våga satsa på sina idéer

Det nya programmet Idea Boost startar år 2024 och ska ge unga stöttning i att ta sina idéer vidare till att starta företag. Programmet kommer att ha ett liknande upplägg som Go Business övriga program där kunskap, coaching och nätverk är …

Visa allt aktuellt