Gå direkt till innehåll Gå direkt till menyn

17 april 2024, Nyheter

Lär känna våra entreprenörer – RAVNA People First

Lär känna våra entreprenörer – RAVNA People First

Möt Christina Henriksen som driver RAVNA People First i Piteå och som deltar i vårens inkubatorprogram.

Vad fick dig att vilja starta företag?

Jag gillar att lösa problem, särskilt i samarbete med andra och jag har ett livslångt, djupt engagemang för miljömässig, social och ekonomisk hållbarhet. När jag kombinerar detta med den senaste och mest beprövade metoden för hållbar affärsstrategi, var det omöjligt för mig att inte starta eget.

Beskriv med en mening vad ditt företag erbjuder.

Det roligaste med hållbarhetsarbetet:
-att komma i gång med hållbar affärsstrategi,
-verifiering av sitt hållbarhetsarbete (ISO 26 000) och skapa affärsstrategi för mångfald och inkludering.

Vilken problem/utmaning vill du lösa för dina kunder

Det finns 17 globala mål och 169 delmål, en uppsjö på rapportmallar inom hållbarhet på detta, krav på leverantörskedjan och ökande lagkrav för hållbarhet. Det är svårt att navigera för företag som vill jobba hållbart och risken är att engagemanget blir till uppgivenhet. Jag stödjer företag med HUR de kan jobba autentiskt och strategiskt med hållbarhet så vision och företagskultur speglar varandra.

Om du tar i från tårna, vad är ditt drömuppdrag eller drömkund?

Mitt drömuppdrag är att arbeta med företag som genuint strävar efter att bli hållbara på riktigt. Inga företag är perfekta och hållbarhet är mer än process än ett resultat. Jag inspireras av företag så som Scania, Älvsbyhus och Polarbröd som alla gått genom riktigt svåra utmaningar och samtidigt fokuserat på lösningar där alla hjälps åt. Det visar så tydligt att värdegrunden är materiell och efterlevs av de människor som företaget består av. Samt Talga, givetvis, jag ser ju hur de påbörjat en mer hållbar affärsstrategi och jag tror de lätt kan bli ledande för den gröna omställningen i Norrbotten om de vill det.

Vad är företagets varför, hur gör idén världen lite bättre?

Genom att hjälpa företag att bli mer affärsstrategiska inom hållbarhet kan vi bidra till en värld med goda affärer som har låga utsläpp, säkrar biologiskt mångfald, fokuserar på en bred inkludering i arbets- och ledningsgruppen samt jobbar mot cirkulär ekonomi. Vid att flytta fokus från rapportering och checklistor till strategi och skapande kan hållbarhetsarbetet bli både lönsamt och engagerande samt ge ringar på vattnet genom hela organisationen.

Fler liknande nyheter

Visa allt aktuellt

2024-02-15

11 nya entreprenörer klara för inkubatorprogrammet

Här är vårens lista! Nu kan vi presentera de 11 entreprenörer från Norrbotten och Västerbotten som blivit antagna till Go Business inkubatorprogram i vår.

2023-11-06

Tre snabba tips från Elin Häggberg, Teknifik

Tre tips på hur du kan lyckas bättre med ditt företag på sociala medier.

2023-10-16

Tre snabba tips från Jerry Engström

Tre tips på hur man bygger ett starkt varumärke.

Visa allt aktuellt