Gå direkt till innehåll Gå direkt till menyn

29 november 2023, Nyheter

Lär känna våra entreprenörer – Tina Persson

Lär känna våra entreprenörer – Tina Persson

Möt mentala hälsoinspiratören Tina Persson från Luleå. Tina deltar i höstens inkubatorprogram.

Vad fick dig att vilja starta företag?

Jag startade mitt företag redan 1998, och har under åren varit på olika % eller vid sidan om mina anställningar. Hösten 2018 bestämde jag mig för att nu fick det vara nog, nu var jag redo att kliva av min heltidsanställning och så sa jag upp mig. Det jag kände då var att jag behöver min frihet för att få ett bättre välmående, och jag har också så enormt mycket att erbjuda. För jag behöver inte ha ett fokus, utan jag kan faktiskt ha min godispåse. Så den stora orsaken till att jag är företagare idag, det är friheten under ansvar. Jag kan göra olika saker, och där jag styr själv på ett mer hälsosamt sätt. Det här är helt enkelt min livsstil, och det är jag så tacksam för att jag kan göra.

Beskriv med en mening vad ditt företag erbjuder.

Det är inte lätt, då jag har flera ben men här hos Go Business är det den mentala hälsoinspiratören som har fokus. Som mental hälsoinspiratör erbjuder jag föreläsningar, texter, walk and talk coaching  och aktivitet för kropp, knopp och själ.

Vilken problem/utmaning vill du lösa för dina kunder

Vi har alla varit med om en resa, som skakat om oss rejält dom senaste åren. Det som gäller nu enligt mina erfarenheter det är att vi behöver samtliga återta våra liv och se till att vi blir hållbara människor. Den vardag vi befinner oss i nu, är inte den som vi hade innan pandemin och vi kommer aldrig att återvända dit igen. Utan nu behöver vi se över vår plattform, och därifrån stärka oss själva både till kropp, knopp och själ, men även tillsammans i våra verksamheter, föreningar osv. Många skyller på andra, men det är när vi inser och förstår att det är hos oss själva vi ska börja och därefter göra skillnad tillsammans som vi kommer att bygga den nya vardagen både för oss själv och tillsammans. Så det jag vill lös hos mina kunder är att få fart på deras fastbrända, vidbrända eller kanske bara lite svedda tankar. Till att kliva in i en mer hållbar livsstil, för att hålla livet ut. Både på individnivå men även i arbetslivet och föreningslivet. Kan låta stort, men jag vill på enkla sätt få fler att inse och förstå att livet är deras. Möjligheterna är deras men även ansvaret.

Om du tar i från tårna, vad är ditt drömuppdrag eller drömkund?

Om jag tar i från tårna, hoppas jag att jag får fara ut i landet och föreläsa med andra intressanta föreläsare. Jag vill gärna även finnas med i projekt inom psykisk hälsa och cancerrehabilitering där jag får vara en intressant röst som sätter fart på fyrkantiga riktlinjer. Jag vill gärna vara med och göra skillnad, så fler vågar ta vara på en mer hälsosam livsstil.

Vad är företagets varför, hur gör idén världen lite bättre?

Som mental hälsoinspiratör vill jag snurra fart på fastbrända, vidbrända eller bara lite svedda tankar. Så fler ska inse och förstå att livet är deras, möjligheterna är deras, men även ansvaret. Allt börjar med oss själva så enkelt, men så svårt i dagen samhälle där vi ständigt puttas allt närmare psykiska ohälsodiket. Så våga stanna upp och gör därefter ett medvetet vägval, till en mer hållbar hälsa.

Fler liknande nyheter

Visa allt aktuellt

2023-04-26

Tre snabba tips från Linda Granberg

Go Viral! Kolla in Lindas tre snabba tips!

2023-04-24

Företagare i Go Business ges möjlighet till utbyte utomlands

Blivande och nya företagare ges genom det EU-finansierade programmet möjlighet att vistas hos en erfaren småföretagare i ett annat land och kan på så sätt lära sig mer och skaffa praktisk kunskap om företagande.

2023-04-19

Tre snabba tips från Agnes Gällhagen

Go Viral! Hur skapar du ett genuint flöde och engagemang? Kolla in Agnes tre snabba tips!

Visa allt aktuellt